Edustus, Länsi-Suomen Kolmonen

FJK FJK - Pato  1 - 3

Forssa UK

Edustusjoukkueella synkkä lauantai.

Lauantaina pelattiin Forssan urheilukentällä Ravintola Puistolinnan isännöimä ottelu FJK-Tervakosken Pato. Keli oli upea ja mittarissa 30 astetta lämpöä, yleisöä paikan päällä todella reilusti ja kaikki oli valmista hienolle jalkapallo iltapäivälle. Ensimmäinen 20 minuuttinen lupasikin varsinaista ilotulitusta forssalaisille. FJK loi jatkuvasti vaarallisia tekopaikkoja kohti Petro Kummolan vartioimaa maalia Manu Kuisman, Janne Eerikäisen, Jere Rauhansalon ja Matias Meron toimesta. Kuitenkaan todella hyvistä tekopaikoista huolimatta palloa ei saatu maaliin saakka kuin kertaalleen kapteeni Santeri Ketolan toimesta, joka puski Eerikäisen sivuvapaapotkun upeasti takakulmaan tolpan kautta. Lähimpänä maalintekoa oli Kuisma joka tälläsi pallon kertaalleen voimalla ylärimaan ja puskemalla kertaalleen tolppaan. FJK olisi tosiaan voinut jo pelin alussa voinut ns. "tappaa pelin", mutta lopulta se lopetti itse pelaamisen. Alun hyvästä pelaamisesta ei ollut loistavan alun jälkeen tietoakaan ja Pato piti FJK:n pelaajia pilkkanaan, voittamalla joka ikisen kaksinkamppailun ottelussa. Pato tuli jo tasoihin 29 minuutilla kun FJK sekoili urakalla, kolmen-neljän minuutin aikana FJK sai useamman maalipotkun ja rajaheiton onnistumatta rauhoittamaan peliä. Lopulta Pato kiitti Markus Siivosen toimesta ja mies pääsi puskemaan pelin tasoihin aivan FJK maalin edustalta, ilman vartiointia. Tasoitusmaali painoi lopullisesti FJK:n päät painuksiin ja loppupelin aikana ei oikeastaan muuta nähty FJK:n pelaajien toimesta kuin valittamista tuomareille. Puoliajalle mentiin lukemissa 1-1.

Valmentaja Miika Murtolahden palopuhe puoliajalla olisi luullut herättävän joukkueen, mutta toisin kävi. FJK ei saanut luotua yhtään todellista maalipaikkaa koko toisella puoliajalla ja Pato piti FJK:a pilkkanaan. 54 minutilla Pato siirtyi ansaitusti johtoon. FJK:n kohtuullinen hyökkäys päättyi siihen, että keskitys päätyi maalivahti Kummolan käsiin, joka avasi nopeasti. FJK:n pelaajia ei tähänkään ihan hirveästi kiinnostanut reagoida joten lopputulemana Siivonen viimeisteli toisen maalinsa sijoittamalla pallon maaliin, ohi Viljami Järvisen. Siivonen viimeisteli hattutempun täyteen vielä toisen jakson aikana. Jälleen hyökkäys vasemmalta laidalta Friday Jacobsonin toimesta, joka dominoi koko ottelun forssalaisia vastaan ja vei 100-0 jokaisen kamppailun. Friday toimitti pallon boksiin, jossa jälleen FJK:lla oli miesylivoima, mutta kas kas. Pallo omassa maalissa kun forssalaisten puolustus hävisi pääpallon ja peli oli lopullisesti ohi. Ainut positiivinen asia toisella puoliajalla oli se että erotuomari Tero Airaksinen ei ajanut topparin paikalle siirtynyttä Eerikäistä ulos ottelun 75 minuutilla. Aihetta tuohon olisi ehkä jopa ollut mutta ohuella materiaalilla ollut kotijoukkue säästyi sentään tältä. Myös liveseuranta onnistui kaatumaan kymmeneksi minuutiksi toisella jaksolla, eli varsin synkkä päivä kaikin puolin.

FJK matkaa torstaina 2.7 Ilves-Kissojen vieraaksi Tampereelle. Kaksi kierrosta on pelattu, pisteitä nolla. Todennäköisesti FJK tekee muutoksia pelaajistoonsa jo tulevan viikon aikana. Näistä tiedotetaan tarkemmin, heti kun asioita varmistuu.

Tilastot

1 - 3

Pato
(1-1)
9'MaaliKetola Santeri
9'MaalisyöttöEerikäinen Janne
29'MaaliSiivonen Markus
54'MaaliSiivonen Markus