Edustus, Länsi-Suomen Kolmonen

Ilves-Kissat - FJK   6 - 1

Lamminpää UK

FJK jäi pisteittä hyvästä taistelusta huolimatta.

Harvoin jos koskaan ottelun päättyessä 6-1 (3-0) lukemiin voi tappion kärsinyttä joukkuetta kehua, saatika jossitella että mitä jos? Mutta sellainen oli eilinen FJK:n edustusjoukkueen Tampereen reissu. Peli pelattiin Lamminpään loistavissa olosuhteissa, kenttä oli todella samettisessa kunnossa, joskin koko ottelun jatkunut sade hivenen vaikeutti pelaamista. Kuten odotella saattoi, Ilves-Kissat avasivat hirveällä höyryllä ja aloitti maalinteon jo kolmannella peliminuutilla. Toni Paukkeri voitti FJK:n puolustajan keskityspallossa ja Niko Rikkilä FJK:n maalissa oli voimaton. Vartin kohdalla FJK:n alakerrassa kelpo ottelun pelannut Mikko Matinaro antoi harmikseen harhasyötön, josta Ilves-Kissat pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin FJK:n selustaan, ja kaikki paikallaolijat, linjatuomaria lukuunottamatta väittivät tilanteen olleen paitsio. Näin ei kuitenkaan ollut, ja Matinaro joutui rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti rangaistusalueella ja Ilves-Kissoille rangaistuspotku. Aleksi Siren toimitti pallon verkon perukoille tolpan kautta ja peli oli jo lukemissa 2-0. Lisämaaleja FJK ei enää suostunut päästämään ja pääsi itsekin mukaan peliin paremmin. Seuraava puolituntinen oli jo paljon rohkeampaa pelaamista mitä ottelun alku. FJK alkoi myös päästä tekopaikoille, ensin Iiro Lintula pamautti pallon ylärimaan, tämän jälkeen Jere Rauhansalon yritys epäonnistui niukasti ja vielä jakson loppupuolella oli hyvin kyseenalainen tilanne Ilves-Kissojen rangaistusalueella, mistä moni forssalainen odottelin rangaistuspotkuakin. Lopulta FJK ei käyttänyt etsikkoaikaansa hyödykseen ja Ilves-Kissat kävivät tekemässä aivan jakson loppuun 3-0 lukemat Tommi Smeetsin toimesta.

Toiselle puoliajalle FJK tuli entistä sisuuntuneempana ja oli pelin hallitseva osapuoli aina 70 minuutille asti. FJK loi puolittaisia tekopaikkoja muutaman, kunnes ottelua oli pelattu noin 65. minuuttia, pääsi Rauhansalo nokikkain Ilves-Kissojen maalivahti Sami Majan kanssa. Rauhansalo harhautti Majan, joka kaatoi FJK-hyökkääjän. Pallo pilkulle, ja Majalle nykysääntöjen mukainen keltainen kortti. Rankkarin veto lupaa odoteltiin pitkät tovit, ja lieneekö se syynä että Rauhansalon rankkari jäi heppoiseksi. Maja torjui laukauksen, mutta Rauhansalo seurasi jatkopallon ja teki kauden ensimmäisen maalinsa. Tämän jälkeen FJK ei enää tosissaan Ilves-Kissoja ikävä kyllä päässyt härnäämään. Ottelun loppu oli silkkaa kosmetiikkaa, Ilves-Kissat kaunisteli ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana maalieroaan kolmen maalin verran. Ensin 80 minuutilla Tommi Smeets painoi ns. hissin nappulan yläkertaan ja voitti FJK pelurit kulmapotkun jälkitilanteessa 100-0, vieden Ilves-Kissat jo 4-1 johtoon. Vain paria minuuttia myöhemmin Eetu Virtanen jatkoi pelaajakasan keskeltä pelin jo lukemiin 5-1. Loppulukemat 6-1 viimeisteli Amin Chouaib aivan ottelun loppuhetkillä.

FJK ei edelläänkään saanut pistetililään auki, mutta esitys oli aivan eri luokkaa mitä viime lauantaina kotipelissä Patoa vastaan. FJK jatkaa otteluitaan ensi viikon lauantaina kotikentällään Sääksjärven Loisketta vastaan. FJK-Loiske LA 11.7 klo.14.00 Forssan urheilukenttä.

FJK:n kokoonpano:

#1 Niko Rikkilä MV

#17 Tomi Heinämaa

#14 Santeri Ketola (C)

#32 Mikko Matinaro 'keltainen kortti ('87 #29 Juuso Jämsä)

#7 Janne Eerikäinen ('87 #15 Simojussi Suonpää)

#10 Esapekka Jaakkola

#9 Topi Kuisma 'keltainen kortti

#18 Matias Mero ('66 #33 Vesa-Pekka Valtonen)

#27 Kuisma Ryödi ('60 #20 Jarno Hankaniemi)

(3-0)
3'MaaliPaukkeri Toni
15'MaaliSiren Aleksi
45'MaaliSmeets Tommi
68'MaaliRauhansalo Jere
80'MaaliSmeets Tommi
83'MaaliVirtanen Eetu
90'MaaliChouaib Amin