3
TOU
20.00
Edustus, Tampereen Kolmonen

TKT - FJK   0 - 0

Ahvenisjärvi, Tampere

Talviklassikosta tuliaisina kauden avauspiste.

TKT-FJK 0-0

Forssan Jalkapalloklubin edustusjoukkue matkusti perjantai-iltana Ahvenisjärvelle TKT:n vieraaksi. Jo ennen ottelua hämmennystä herätti se että ottelun alkamisajaksi on päätetty asetella klo.20.00, kyllä Suomessa, toukokuun alussa ja vielä peli oli päätetty viedä sellaiselle kentälle jossa ei ole edes valaistusta!

Itse ottelu oli aikamoinen jalkapallon irvikuva, kenttä oli niin kova että pallo kimpoili milloin mihinkin ja kumpikaan joukkue ei saanut kovinkaan hääviä pallorallia käyntiin missään kohtaa ottelussa. Ensimmäisellä puoliajalla Sakari Suontaustalla ja Manu Kuismalla oli kohtuulliset paikat viedä vierasjoukkue johtoon mutta ensimmäisen puoliajan ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Esapekka Jaakkolan saama varoitus.

Toisella puoliajalla alkoi jo paikallaolleita vähän jännittämään että koskahan tämä ottelu pelataan loppuun, kun kerran valojakaan ei käytössä ole. Mutta oli joukkueiden ja erotuomarin onni että taivaalta alkoi tulla lunta siihen tahtiin että se valaisi sopivasti ja peli saatiin pelattua loppuun. Toisella puoliajalla parhaat paikat FJK:lle siunaantui Santeri Ketolan antamista erikoistilanteista. Ensimmäinen näistä oli kulmapotku, joka tippui aivan suoraan Topi Kuisman jalkaan, mutta huonoa tuuria oli matkassa sen verran että pallo kimposi maan kautta tyhjän maalin ylitse. Tämän jälkeen Ketola tavoitteli sivuvapaapotkusta Suontaustaa mutta ajoitus ei aivan osunut nappiin ja tilanne kuivui kasaan. Erotuomari otti ottelun 75 peliminuutin kohdalla isosti roolia vislaamalla rangaistuspotkun TKT:lle, tilannetta edelsi sellainen sähellysten sarja ettei varmaankaan kukaan paikallaolleista tiennyt mistä tuo pilkku tuli. Jarno Hankaniemi tuon tilanteen jäljiltä varoituksen sai mutta ei varsinaisesti ollut mukana "järjestelemässä" pilkkua. TKT:n pelaajista Aleksandr Alfimov asettui ampumaan rankkaria, liekö kylmä viima tehnyt tepposet sillä niin kevyt laukaus oli ja FJK:n maalivahtina toiminut Christoffer Enckelman nappasi laukauksen helposti. Oli pilkku heppoinen tai ei, ei mitään pois "Toffalta", erittäin tärkeä torjunta. Erotuomari ei ottelussa lisäaikaa pahemmin antanut mutta silti siinäkin ehti tapahtua, Konsta Laajalehdon pitkä sivurajaheitto kohti TKT:n maalia aiheutti hämmennystä siinä määrin että tamperelaisten puolustaja latasi paniikissaan purkupallon päin omaa kättään. Kaikki paikallaolijat olettivat että tilanteesta tuomitaan vuorostaan forssalaisille rangaistuspotku mutta ainut ilmeisesti kuka tilannetta ei nähnyt oli ottelun erotuomari. Ottelu loppui tähän tilanteeseen joten forssalaisten tunteet kävivät jokseenkin lämpöisinä, mutta ainoastaan Sakari Suontaustalle nostettiin keltainen kortti loppuvihellyksen jälkeen.

Ottelun jälkeen edustusjoukkueen urheilu-ja joukkueenjohtaja Janne Eerikäinen oli jokseenkin tuohtunut: "Kauden ensimmäisessä pelissä oli teknisiä probleemia ja ei saatu live-seurantaa toimimaan ja tästä tulee joka tuutista märinää. Sitten tullaan ensimmäiseen vierasotteluun Tampereelle, nykytekniikallakaan ei saatu yhtään aiemmin ilmoitettua että kentällä ei olekaan valoja! Ja pelin pitäisi alkaa kello kahdeksan, ei luoja. Siinä sitten pyöritellään aloitellaanko varttia aiemmin vai koska? Lopulta peli alkoi ehkä viisi minuuttia aiemmin. Kentällä ei ollut myöskään käytössä vaihtopenkkejä ja vielä lopun tuomarifarssi jätti kyllä huonon maun tästä pelistä. Voittoa ei tuolla pelillä kyllä oltaisi ansaittukaan joten ehkä ihan oikeutettu lopputulos. Tarvinnee itse miettiä myös jospa pelaisimme tästä eteenpäin vaikka Paavolan hiekalla".

FJK:n kokoonpano:

#31 Christoffer Enckelman (MV)

#33 Vesa-Pekka Valtonen (90' #23 Konsta Laajalehto)

#2 Eemeli Toivonen

#26 Juuso Laajalehto

#20 Jarno Hankaniemi

#9 Topi Kuisma

#10 Esapekka Jaakkola

#18 Matias Mero (68' #8 Ivo Dankov)

#4 Manu Kuisma

#14 Santeri Ketola (C)

#27 Sakari Suontausta


Muut vaihtopelaajat:

#15 Simojussi Suonpää

#16 Viljami Järvinen (MV)

#32 Niklas Rättö

Tilastot
TKT

0 - 0

(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista