SoVo väänsi lopulta voiton FJK:sta lukemin 5-3.
Julkaistu: 03.04.2019 00.00

SoVo väänsi lopulta voiton FJK:sta lukemin 5-3.

Forssan Jalkapalloklubin edustusjoukkue matkusti eilen harjoitusotteluun Somerolle paikallisen Voiman vieraaksi. Joukkueet pelaavat samalla sarjatasolla mutta eri lohkoissa, täten joukkueiden kohtaamiset ovat viime vuosikymmeninä jääneet todella vähäisiksi. Ennakkoasetelmat olivat hieman normaalista poikkeavat kun tuttuja pelaajia pelasi molemmissa joukkueissa sen verran paljon. FJK kasvateista eilen SoVo nutussa esiintyi Kuisma Ryödi, Tomi Heinämaa puolestaan ei ollut eilen SoVon kokoonpanossa.

Ottelu alkoi FJK:n kannalta erinomaisesti kun se siirtyi jo pelin alussa 0-1 johtoon Manu Kuisman maalilla. Loistavan esityön maaliin teki Santeri Ketola. 0-2 maaliakaan ei kauaa tarvinnut odotella kun pelikellossa oli vasta 15 minuuttia lisäsi Esapekka Jaakkola FJK:n johtoa. Pikku hiljaa SoVo pääsi paremmin peliin mukaan ja sai pallon hallintaa itselleen ja FJK iski terävästi vastaan. FJK loi muutaman paikan joista parhaat ilmaantui Sakari Suontaustalle, Matias Merolle sekä Janne Eerikäiselle jonka kaksi vapaapotkua vajaasta 20 metristä jäi kuitenkin liian heppoisiksi. SoVo sai kavennuksen aikaan kun oikealta laidalta lähtenyt keskitys tavoitti SoVo hyökkääjän takatolpalta ja tämä viimeisteli varmasti ohi hyvin pelanneen FJK-vahti Viljami Järvisen.

Toisella puoliajalla sama teema jatkui, SoVo hallitsi palloa mutta se ei kuitenkaan totaaliseen dominointiin kentällä pystynyt. FJK puolusti tiiviisti ja teki muutaman virheen omassa päässä ja nämä kostautuivat karulla tavalla. Ensin Mikko Halonen pääsi puskemaan vapaasti pelin tasoihin 2-2 lukemiin heti toisen jakson alkuun. Vartti tästä ja FJK:n puolustus päästi SoVo hyökkääjän ampumaan vapaasti pelin pilkun kohdalta 3-2 lukemiin. Sunday Okodugha lisäsi tarkalla laukauksellaan SoVon johtoa jo 4-2 lukemiin ja näissä lukemissa mentiin melkein pelin loppuun asti. Juuri ennen 90 minuutin täyttymistä karkasi Santeri Ketola jälleen kerran oikealta laidaltaan ja keskitti laatupallon maalille, josta Sakari Suontaustalla oli helppo työ puskea FJK:lle 4-3 kavennusmaali. Ilmeisesti kaikki olettivat jo pelin loppuneen (myös tuomaristo) koska niin räikeä paitsio oli SoVon viides maali. SoVon hyökkääjä odotti palloa paitsioasemassa 2-3 metrin verran ja hämmästyi itsekin saadessaan pallon. FJK puolustus lopetti pelaamisen ihan hyvästä syystä ja Järvinen oli maalillaan voimaton. Lopputulos 5-3 (1-2).

FJK jatkaa härkäviikkoaan perjantaina kohtaamalla Nummelan Palloseuran vieraskentällä. Tämän jälkeen ohjelmassa on Region's Cupin ottelu Turun Palloseuran 2-joukkuetta vastaan Turussa.

FJK:n kokoonpano

#16 Viljami Järvinen (MV)

#2 Eemeli Toivonen (30' #20 Jarno Hankaniemi)

#29 Juuso Jämsä

#13 Miika Murtolahti

#7 Janne Eerikäinen (70' #25 Simojussi Suonpää)

#9 Topi Kuisma

#18 Matias Mero

#10 Esapekka Jaakkola (60' #28 Aki Mononen)

#4 Manu Kuisma

#14 Santeri Ketola (C)

#27 Sakari Suontausta

Muut vaihtopelaajat: #30 Kasperi Jakonen

Seuran uusimmat