Edustus, Tampereen Kolmonen

ACE - FJK FJK   4 - 2

Hervanta KK

FJK:lle jäi jälleen luu käteen.

Forssan Jalkapalloklubin edustusjoukkue matkusti torstai-iltana AC Estudiantesin vieraaksi Hervantaan Tampereelle. Kevään kohtaaminen päättyi ACE:n hallinnasta huolimatta 3-3 lukemiin. Lähtökohdat otteluun olivat FJK:n kannalta jälleen hankalat sillä pelaajakato vaivasi edelleen joukkuetta. Lisäksi 2/3 maalivahdeista oli sivussa kipeänä ja Viljami Järvinen oli loukannut itseään aiemmin viikolla B-junioreiden ottelussa.

FJK aloitti ottelun pirteästi ja prässäsi aktiivisesti, tämä tuotti ACE:lle ongelmia ottelun ensimmäisellä parikymppisellä. FJK siirtyi ottelussa johtoon kun ottelua oli pelattu 23 minuuttia. Janne Eerikäisen tarkka ristipallo tavoitti Manu Kuisman jolla oli helppo työ nostaa pallo yli ACE:n maalivahdin hyvän haltuunottonsa jälkeen. Peliä ei keritty pelata kuin reilu minuutti ja peli oli tasan, "teekkareiden" sivurajakuvio toimitti FJK:n pelaajiston kassalle ja keskityspallo jäi pyörimään ikävästi FJK-maalin edustalle, Rasmus Hämäläisellä oli kaikki aika ja tila maailmassa laittaa pallo maaliin. Viisi minuuttia tästä ja ACE:n Niko Virtasen todennäköisesti keskitykseksi tarkoitettu pallo leijaili helposti FJK-maalin takakulmaan yli maalivahti Järvisen. 2-1 lukemissa mentiin myös tauolle.

Toiselle puoliajalle ACE tuli paljon terävämpänä kuin vierasjoukkue FJK. ACE loi useamman vaarallisen maalipaikan muttei saanut palloa mistään ohi hyvin pelanneen Järvisen. Lopulta ottelun 77 minuutilla FJK sai sivuvapaapotkun, Eerikäisen pallo leijaili ikävästi ja ACE:n maalivahti Juuso Auvinen ei pystynyt liimaamaan palloa näppeihinsä. Pallo ajautui Vesa-Pekka Valtoselle joka pienten harhautusten jälkeen sai vasemman jalkansa vapaaksi ja keskitti Topi Kuismalle joka puski pallon hienosti ACE maalin kattoon. Kaikki näytti hyvältä, ainakin minuutin ajan. ACE hyökkäsi vaarallisesti ja pelasi pallon pystyyn, FJK puolustus hämmästeli miksei paitsiota liputeta mutta lopulta tilanne pelastettiin kulmaksi. FJK taisi vielä käydä liian kuumana tästä koska pienen koomailun jälkeen pallo oli omassa maalissa, tällä kertaa Roope Jetsun toimesta. Reipas minuutti tästä takaiskusta ja Rasmus Hämäläinen pääsi laidalta läpi ja viimeisteli helposti etukulmasta illan toisensa ja tappoi pelin totaalisesti. FJK keskittyi tuomarille huutelemiseen ja tästä palkintona oli lopulta Vesa-Pekka Valtoselle illan toinen varoitus ja ulosajo. Loppulukemat 4-2 ACE:lle ja FJK:n vaikeudet jatkuvat.

FJK:n kokoonpano:

#16 Viljami Järvinen (MV)

#7 Janne Eerikäinen

#20 Jarno Hankaniemi

#26 Juuso Laajalehto (75' #13 Miika Murtolahti)

#33 Vesa-Pekka Valtonen

#9 Topi Kuisma (90' #15 Simojussi Suonpää)

#18 Matias Mero

#10 Esapekka Jaakkola

#4 Manu Kuisma

#14 Santeri Ketola (C)

#27 Sakari Suontausta

FJK:n joukkueen- ja urheuílutoimanjohtajana pelaamisensa ohessa toimiva Janne Eerikäinen oli pelin jälkeen erittäin mietteliäs:

-"Jottain tarttis tehrä" sanoi aikanaan joku viisas mies. Ei tämä tällaisenaan voi jatkua, pelistä toiseen puolustus vuotaa ja hyökkäyspeli ei toimi. Eli toisin sanoen kaikki on pielessä. Tänään luotiin molemmilla jaksoilla tasan yksi maalipaikka ja niistä saatiin maali. Vaikka joukkueessa on nuoriakin pelaajia niin melkein kaikilla on kokemusta jalkapallosta 15-vuoden ajalta, silti peruspelaaminen on aivan metsässä, harhasyöttöjä tulee joka ottelussa hirveä määrä ja ainoat paikat mitä peleissä saadaan vaatii hirvittävän määrän hommia tai yleensä Ketolan Santeri järjettömän yksilösuorituksen! Ei sen niin pitäisi mennä, tietääkseni jalkapallo on joukkuepeli mutta tällä hetkellä se ei sitä kyllä meidän osalta tällä hetkellä ole. Ehjää 90 minuutin peliä ei tällä kaudella olla pelattu kertaakaan. Tulee pitkä syksy tällä menolla. Luojan kiitos NoPS peliin saamme vihdoin kesähankintamme ja FJK saa ensimmäistä kertaa sitten Järvisen Teijon ja Hakalan Juuson jälkeen mitat täyttävän keskuspuolustajan. Meillä on sillä tontilla ollut hyviä jätkiä, mutta eihän nyt Hankaniemen Jarno tai Murtolahden Miika ole "koulutukseltaan" toppareita, nyt siihen saadaan sen tason kaveri että uskon puolustuspelin paranevan. Hyökkäyskalustoon on myös pari eri vaihtoehtoa mietittynä nyt kun siirtoikkuna on auki.

Ottelu nähtävissä:

Tilastot
ACE

4 - 2

(2-1)
23'MaaliKuisma Manu
23'MaalisyöttöEerikäinen Janne
77'MaaliKuisma Topi
77'MaalisyöttöValtonen Vesa-Pekka