Edustus, Tampereen Kolmonen

PS-44 - FJK   4 - 1

Valkeakoski,Apia.

Pallo-Sepot FJK:a selkeästi parempi luvuin 4-1 (3-0).

Tiistai-iltana Forssan Jalkapalloklubin edustusjoukkue matkasi Valkeakoskelle Pallo-Seppojen vieraaksi. Etukäteenkään ei tiedossa ollut mitään helppoa peliä, mutta varsinkin FJK:n ensimmäisen puoliajan esitys teki kotijoukkueen pelistä erittäin helppoa. Koko ottelua kuvasti hirveä määrä syöttöharhoja, ja Pallo-Sepot saivat ilmaiseksi useammankin maalipaikan vierasjoukkueen itsensä järjestelemänä.

Ottelua oli pelattu vasta kolme minuuttia kun Juuso Laajalehdon pusku suuntautui suoraan koskilaispelurin jalkaan ja Topi Kuisma joutui ottamaan varoituksen rikottuaan ylivoima hyökkäykseen kirmannutta Seppopeluria. Ensimmäinen maali syntyi yhdeksännellä peliminuutilla kun Miika Murtolahden syöttö jäi Topi Kuisman jalkoihin vaarallisessa paikassa, noin 25 metrin päässä omasta maalista. FJK:lla oli useampi sauma selvittää tilanne mutta lopulta Jarno Mattila vei PS-44 1-0 johtoon helpon oloisesti. Tämän jälkeen mentiin näissä lukemissa seuraavat puoli tuntia ja FJK:kin oli omat paikkansa, Esapekka Jaakkolan puolittainen läpiajo suli kehnoon viimeistelyyn ja Topi Kuisman laukaus ilman kenkää lirui niukasti ohi kotijoukkueen maalin. Paikkoja oli kotijoukkueellakin ja vain ihme piti lukemat näissä lukemissa aina 37:lle peliminuutille saakka. Murtolahti joutui rikkomaan rangaistualueen läheisyydessä PS-44 pelaajaa ja sai tilanteesta varoituksen täysin oikeutetusti. Tilanteesta tuomitusta vapaapotkusta Sepot rankaisivat FJK:n nukkuvaa puolustusta ja Juuso Ylinen pääsi nikkaamaan 2-0 lukemat hienolla syöksypuskulla etunurkkaan. Tästä vain kolme minuuttia ja forssalaisten ilta synkkeni entisestään. Alakerran täysin turhanpäiväinen "pimputtelu" johti siihen että lopulta Murtolahdelle pelattiin pallo niin ahtaaseen tilaan, että PS-44 prässääjä pääsi iskemään häneen aivan rangaistusalueen rajalla. Kotijoukkueelta hyvä pallonriisto jonka jälkeen Murtolahden kevyehkö kontakti Seppojen pelaajan, pallo pilkulle ja Murtolahdelle pelin toinen varoitus ja ulosajo. Sasha Popovitch viimeisteli tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun FJK-vahti Christoffer Enckelmanin käsien kautta verkon perukoille. Näin FJK oli jo ensimmäisen puoliajan jälkeen kolmen maalin takaa-ajo asemassa.

FJK teki pieniä ja pakotettuja muutoksia puoliajalla kokoonpanoonsa, ja Aki Mononen teki tilaa Vesa-Pekka Valtoselle. Niin kuin usein käy kun vastustaja saa punaisen kortin, tyrehtyy toisenkin joukkueen peli täysin, näin kävi nytkin. FJK paransi peliään huomattavasti ja PS-44 taasen nosti jalkaansa kaasulta. FJK sai useamman maalipaikan luotua alivoimallakin ja paikkoja kavennusmaaleihin tuli riittävästi. Lopulta Manu Kuisma pääsi iskemään kauden ensimmäisensä, Santeri Ketolan upeasta esityöstä ottelun 83:lla peliminuutilla. Ottelun viimeinen tilanne kuvasti osuvasti koko FJK:n ottelua, Jarno Mattila karkasi todella kaukaa yksin läpi, viimeistely suuntautui päin FJK-vahti Enckelmania josta pallo kimposi suoraan Mattilan päähän, hyvin suunnattu pusku kohti forssalaismaalia ja huonosti kommunikoinut alakerta ei ehtinyt palloon ennen maaliviivaa. Lopputulos 4-1.

FJK jatkaa ottelujaan ensi viikon torstaina kotikentällään Sääksjärven Loisketta vastaan. FJK on kahdessa edellisessä ottelussaan lahjoittanut vastustajilleen hirvittävän määrän maalipaikkoja, tästä on päästävä eroon ja saatava se kuuluisa "oma peli" kuntoon jos pistetilin halutaan karttuvan Loiskeen kustannuksella.

#9 Topi Kuisma

#10 Esapekka Jaakkola (65' #18 Matias Mero)

#28 Aki Mononen (46' Vesa-Pekka Valtonen)

(3-0)
3'VaroitusKuisma Topi
83'MaaliKuisma Manu
83'MaalisyöttöKetola Santeri