Edustus, Tampereen Kolmonen

FJK - ACE

Kuhalan keinonurmi

FJK nousi lopulta 3-3 tasapeliin, vaikka enemmänkin oli otettavissa.

Lauantaina nähtiin Fullpaintin isännöimä Tampereen Kolmosen kamppailu FJK-ACE. Ottelu oli erittäin tasainen, joskin pallonhallinta oli vierasjoukkueella suuren osan ottelusta. Pallonhallinta oli kuitenkin enemmän näennäistä ja vaarallisimmat paikkansa ACE sai FJK:n omista syöttöharhoista joita runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi tapahtui tänään varsinkin ensimmäisellä puoliajalla aivan liikaa.

Ottelua oli pelattu 38 minuuttia kun ACE:n pelaaja pääsi haastamaan vasemmalla laidalla Jarno Hankaniemeä, joka ei saanut jostain syystä tilanteessa yhtään tukea jotta olisi voinut iskeä kunnolla vastustajaan kiinni, vaan joutui lähinnä peittämään kaverin aikeita. Tässä "Japi" ei täysin onnistunut vaan päätyrajan tuntumasta lähtenyt kova keskitys maalivahti Viljami Järvisen ja puolustuslinjan väliin oli tappavan tarkka ja Tuomo Hentilällä oli FJK puolustuksen estelyistä huolimatta helpohko työ ohjata pallo kotijoukkueen verkkoon. Ensimmäisellä puoliajalla FJK ei isommin maalipaikoilla juhlinut, Manu Kuisma pääsi pariin kertaan hätyyttelemään ACE-vahti Juuso Auvisen maalia tuloksetta.

Toiselle puoliajalle FJK tuli selkeästi paremmalla jalalla ja asenteella. Kuitenkin FJK:n painostusjakson päätteeksi taas palloa saatiin kaivaa kotijoukkueen maalista 49 minuutin kohdalla, ja kylmää vettä satoi ämpärikaupalla isäntien niskaan. Tämä kuitenkin herätti kotijoukkueen lopullisesti ja ottelun 57 peliminuutilla Esapekka Jaakkolan oivaltava läpisyöttö tavoitti Sakari Suontaustan, joka viimeisteli ensimmäisellä kosketuksellaan kliinisesti pallon maalin taka-alanurkkaan. Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja joukkueen ruumiillistuma, kapteeni Santeri Ketola taisteli pallon ACE toppareilta ilmataistelun jälkeen, kiersi ACE:n maalivahdin ja viimeisteli päällään pallon tyhjään maaliin. Kovin kauaa ei tasatulos ollut voimassa kun ottelun 75 minuutilla ACE käytti sivuvapaapotkussa FJK- puolustuksen nukahduksen hyväkseen ja Niko Virtanen pääsi viemään vieraat jälleen maalin karkumatkalle. FJK ei vieläkään suostunut luovuttamaan ja lopulta ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla nestori Ivo Dankov pääsi tasoittamaan ottelun loppulukemiin 3-3, kapteeni Ketolan loistavan kulmapotkun jälkitilanteesta.

FJK:lla oli ottelussa omat etsikkoaikansa, mutta oman syöttöpelin pitää parantua rutkasti. Tiistaina FJK matkaa Valkeakoskelle PS-44 vieraaksi. Tämä ottelu on myös "kesän" ensimmäinen peli nurmikentällä joten olosuhteet tulevat olemaan ennakkoon ajateltuna erittäin mielenkiintoiset. PS-44 on kauden alla rankattu sarjan kärkiporukoihin mutta varmasti helpolla FJK ei tule nahkaansa myymään, sen verran on hampaankolossa viime kauden kotipelin viime hetken voiton menetyksen vuoksi. PS-44 vs FJK pelataan tiistaina 14.5 klo.19.00 Apian kentällä Valkeakoskella.