Edustusjoukkue vierailee lauantaina Valkeakoskella

Otteluennakko: VaKP – FJK

FJK:n edustusjoukkue pelaa lauantaina vieraskentällä Tampereen Kolmosessa viimeisen ottelunsa ennen kesätaukoa. Vastaan asettuu forssalaisten tavoin viime kauden päätteeksi noussut Valkeakosken Koskenpojat. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 30.6. klo 15.00 Apian kentällä Valkeakoskella.

FJK pääsee lauantain vierasotteluun mukavissa tunnelmissa, sillä se palasi edellisessä pelissään hienosti voittokantaan. Viiden pelin tappioputki katkesi juhannuksen alla, kun TKT kaatui Lamminrannassa lukemin 3-0. Kaikista forssalaisosumista vastasi hattutempun tehtaillut Manu Kuisma.

Arvokkaan voiton myötä FJK pääsee kevätkierroksen päätösotteluun mukavammista lähtökohdista. Voiton lisäksi ryhmän itseluottamusta nostaa se, että joukkue on jäänyt yhdeksässä sarjapelissään maaleitta vain kahdesti. Vieraspeleissäkin haasteena on ollut hyökkäystehojen sijaan puolustuspelaaminen, sillä FJK ei ole vielä tämän kauden reissupeleissään kyennyt pitämään maaliaan puhtaana.

VaKPin kausi Kolmosessa on sujunut murheellisesti, sillä joukkue on hävinnyt kaikki yhdeksän sarjapeliään. Maalinteossa se on onnistunut vain kolmesti, kun taas sen oma verkko on soinut peräti 45 kertaa. Juhannusta edeltäneessä sarjapelissään valkeakoskelaiset kärsivät 8-0-tappion Ilves/2:n vieraana.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Nelosessa kahteen otteeseen. Alkukaudesta FJK haki Valkeakoskelta tiukassa ottelussa 1-3-vierasvoiton, mutta kesällä kotikentällä lukemat olivat selkeämmät. Koskenpojat poistui silloin Lamminrannasta kotimatkalle 7-1-tappio niskassaan.

Forssalaisten paras maalintekijä tämän kauden sarjapeleissä on ollut kuudesti osunut Manu Kuisma. Santeri Ketola on osunut kolmesti. VaKPin kaikilla kolmella sarjapelimaalilla sen sijaan on ollut eri maalintekijä.

FJK:n kokoonpanosta puuttuvat Valkeakoskella varmuudella pelikieltojaan kärsivät Jarno Hankaniemi ja Topi Kuisma.

VaKP – FJK pelataan lauantaina 30.6. klo 15.00 Apian kentällä Valkeakoskella.