27.9.2018 TKT – FJK 3-0 (1-0) – Edustusjoukkue jäi pisteittä Tampereella

Otteluraportti: TKT – FJK 3-0 (1-0)

FJK:n edustusjoukkue kärsi torstai-iltana katkeran tappion Tampereella. TKT oli säilymistaiston kannalta todella tärkeässä ottelussa askeleen edellä ja vei voiton lukemin 3-0.

Kaupin tekonurmella koleassa syyskelissä pelattu ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Kummankin joukkueen maalipaikat jäivät avausjaksolla vähiin, kun peli oli keskialueen taistelua. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään hyviä pystysyöttöjä puolustuslinjan selustaan, mutta maalivahdit onnistuivat selvittämään tilanteet.

Ensimmäinen hyvä maalipaikka avautui TKT:lle, mutta FJK:n maalia vartioinut Christoffer Enckelman onnistui torjumaan läheltä kohti etuyläkulmaa suuntautuneen laukauksen. Hetkeä myöhemmin Enckelman oli kuitenkin voimaton, kun Mikko Laaja puski kulmapotkusta tamperelaiset johtoon.

TKT:n johtomaalin jälkeen avausjakso jatkui tasaisena ja myös vieraat pääsivät muutamaan otteeseen yrittämään maalintekoa. Jarno Hankaniemi pommitti painavan vapaapotkun noin 30 metristä, mutta TKT-maalivahti venytti kätensä laukauksen tielle. Ivo Dankov sen sijaan pelattiin juuri ennen taukoa puolittain läpiajoon, mutta viimeistely-yritys karkasi ohi maalin. Tauolle lähdettiin siis kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisen jakson alussa FJK oli lähellä tasoitusta. Asad Hashem tarjoili vasemmalta laidalta hyvän keskityksen ja Manu Kuisma pääsi puskemaan hyvästä paikasta. Pusku painui kuitenkin ohi maalin.

Kun FJK ei hyödyntänyt omaa tilaisuuttaan, TKT rokotti pian vastaiskusta. Tamperelaispelaaja karkasi nopean hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta laidalta ja pääsi etenemään päätyrajalle. Lopulta hän tarjoili matalan syötön maalin edustalle ja Laaja siirsi pallon läheltä verkon perukoille.

FJK:n urakka muuttui vaikeasta lähes ylitsepääsemättömäksi reilun tunnin pelin jälkeen. TKT iski jälleen nopeasti ja Kalle Sintonen pelattiin hienolla syötöllä oikealta laidalta läpi. Sintonen laukoi pallon varmasti taka-alakulmaan ja vei kotijoukkueen jo 3-0-johtoon.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassakin FJK jatkoi yrittämistä ja jahtasi kavennusosumaa tiukasti loppuun asti. Ajoittain se johti hyvään paineeseen, mutta TKT puolusti omaa aluettaan tiiviisti. Vieraat eivät lopulta saaneet palloa maaliin asti, joten FJK joutui poistumaan Tampereelta 3-0-tappio niskassaan. Tappion myötä FJK:n sarjasijoitukseksi varmistui kymmenes sija. Forssalaiset joutuvat vielä jännittämään sarjapaikkansa puolesta, sillä Kolmosesta putoavien joukkueiden määrä riippuu myös Kakkosen putoajista.

Edustusjoukkue pelaa kauden viimeisen ottelunsa viikon päästä lauantaina 6.10. Tuolloin FJK isännöi sarjan päätöskierroksen ottelussa Valkeakosken Koskenpoikia.

 

TKT – FJK 3-0 (1-0)

27´ 1-0 Mikko Laaja

55´ 2-0 Mikko Laaja

66´ 3-0 Kalle Sintonen

 

Avauskokoonpano: Enckelman; Hashem, Jämsä (90´ Heinämaa), Hankaniemi, Ryödi (70´ Suontausta); T. Kuisma, Jaakkola (53´ Murtolahti); Mero, M. Kuisma, Lintula; Dankov.

Vaihtopelaajat: Rikkilä, Murtolahti, Heinämaa, Suontausta.