2.8.2018 FJK – Ilves/2 1-3 (0-2) – Edustusjoukkue joutui taipumaan kotonaan

Otteluraportti: FJK – Ilves/2 1-3 (0-2)

Edustusjoukkueen syyskierroksen kotipelit alkoivat tappiolla sarjakärki Ilves/2:lle. FJK pelasi vahvaksi tiedettyä tamperelaisvastustajaansa vastaan kelpo ottelun, mutta joutui taipumaan lukemin 1-3.

Sarjaa johtava Ilves/2 ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä peliäkään, mutta vieraskentällä FJK venyi huhtikuussa tasapeliin. Se antoi uskoa myös torstai-illan kohtaamiseen kotikentällä, mutta tällä kertaa hyvää taistelua ei palkittu helteisessä Lamminrannassa.

FJK:n maalin suulla nähtiin torstaina Christoffer Enckelman, joka palasi tositoimiin yli puolen vuoden tauon jälkeen. Enckelman suoriutui heti paluuottelussaan hyvin ja esitti muutamia tärkeitä torjuntoja, joista ensimmäinen nähtiin heti pelin alkupuolella.

Vieraat olivat kuitenkin etenkin avausjaksolla askeleen edellä ja siirtyivät johtoon 14. peliminuutilla. Enckelman oli voimaton, kun Ilves/2:n Juho Heikkinen pääsi läpi ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Tamperelaiset lisäsivät johtoaan puolen tunnin pelin jälkeen. Ilves/2:lle tuomittiin Topi Kuisman rikkeen jälkeen rangaistuspotku, jota asettui laukomaan Jesse Huhtala. Enckelman onnistui torjumaan Huhtalan laukauksen ylärimaan, mutta forssalaiset eivät ehtineet irtopalloon ajoissa. Huhtala pääsi lopulta itse siirtämään pallon läheltä maaliin. Näin ollen Ilves/2 pääsi tauolle jo 0-2-johdossa.

Kahden maalin takaa-ajoasemasta huolimatta FJK jatkoi sinnikästä yrittämistään toisella jaksolla. 68. minuutilla se tuotti vihdoin tulosta, kun Manu Kuisma pääsi ohittamaan ulos maaliltaan tulleen tamperelaisvahdin ja siirsi pallon rauhassa tyhjään maaliin. Osuma oli Kuismalle jo kauden yhdeksäs.

Kuisman kavennusmaali aloitti FJK:n kirin, joka tuotti muutamia kulmapotkuja ja ajoittaista hyvää painetta vieraiden puolustusalueelle, mutta todella vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin. Takaa-ajo päättyi lopulta 81. minuutilla, kun Ilves/2:n Elias Kuusela pääsi karkaamaan rangaistusalueelle ja laukoi pallon etukulmasta verkon perukoille.

Edellisen pelin ruman tappion jälkeen FJK onnistui pesemään kasvojaan kotiyleisönsä edessä, mutta hyvää taisteluilmettä ei valitettavasti palkittu pisteiden muodossa. Sarjan vahvin nousijasuosikki Ilves/2 osoitti tasonsa ja vei Lamminrannasta pisteet lukemin 1-3.

FJK:n pelit Tampereen Kolmosessa jatkuvat 15.8. vierasottelulla Sääksjärven Loisketta vastaan. Kotikentällään FJK pelaa seuraavan kerran 24.8., jolloin vieraaksi saapuu valkeakoskelainen PS-44.

 

FJK – Ilves/2 1-3 (0-2)

14´ 0-1 Juho Heikkinen

29´ 0-2 Jesse Huhtala

68´ 1-2 Manu Kuisma

81´ 1-3 Elias Kuusela

 

Avauskokoonpano: Enckelman; Ekholm (87´ Suontausta), Murtolahti (82´ Ryödi), Hankaniemi, Eerikäinen, Heinämaa (46´ Lintula); Hashem, T. Kuisma (75´ Jaakkola), Mero (79´ Kujala); M. Kuisma, Ketola.

Vaihtopelaajat: Rikkilä, Jämsä, Ryödi, Kujala, Lintula, Jaakkola, Suontausta.